Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Как да си направим хубав маникюр?
Либката.
Пусната: Jun 22 2007, 09:44 AM
Quote Post

Знаеш,че твоето тяло с моето съвпада изцяло
Group Icon

Група: Administrators
Присъединил се на: 22-June 07
Потребител номер.: 1
Възраст: 14

Status: Offline
Предупреждение: (0%) -----

Тук давайте съвети!

--------------------
PMEmail Poster
BONBONKATA
Пусната: Jun 22 2007, 10:52 AM
Quote Post

Новоизлюпен :)
*

Група: Потребители
Присъединил се на: 22-June 07
Потребител номер.: 3

Всяка съвременна жена трябва да има красиви ръце, но това изисква време.

Но, всяка жена, винаги ще намери време за всичко – за семейството, децата, за външния си вид, включително за красивия маникюр.

Принадлежностите, необходими за красивия маникюр се намират винаги под ръка (салфетки, купичка с хладка вода с няколко капки зехтин или лимонов сок, лакочистител, памучни тампони, пила, клечица и ножичка за кожичките, подхранващ крем, безцветен и цветен лак).

Старият лак се почиства с памучен тампон и лакочистител. Ако ноктите са много дълги (се отрязват с ножичките), в противен случай само се подкъсяват с пилата – от края на нокътя към средата.

Процедурите са почти еднакви за всеки маникюр – потопете за 5 минути в хладката вода със зехтин и подсушете добре.
реклама
Сложете крем на кожичките, за да отстраните с ножичката излишните.

Нанася се крем до корена и се масажират. Почистват се ноктите от крема. Слага се безцветен или подхранващ лак. Цветният лак се нанася на два етапа: първо – нанася се тънък слой по средата на нокътя, изчаква се и се нанася втори по-дебел слой по целия нокът. Изчаква се да изсъхне и този слой и се фиксира (лакът се фиксира най-добре под течаща студена вода).

Лично аз най-много харесвам френския и китайския маникюр, тъй като и при двата вида формата на нокътя се оформя квадратна или полуквадратна, с тази разлика, че при френския маникюр се нанася бял лак, а по цялата повърхност безцветен или телесен, а при китайския – края на ноктите се оцветява в един цвят, а останалата част в друг.

На границата между двата цвята, с фина четчица, се рисуват различни фигурки – цветя, орнаменти… Китайският маникюр е изключително красив, но е подходящ само за дълги нокти, за каквито мога само да мечтая...

Еленка Димитрова, Свищов

Красив маникюр в домашни условия.

1. Всяка вечер втривайте крем за подхранване на кожички в основата на нокътя, за да стимулирате растежа, овлажните и подхраните кожичките .

2. Натопете ноктите за няколко минути в топла сапунена вода, за да омекнат кожичките.

3. Нанесете върху кожичките гел за премахване на кожички. Оставете да престои от 3 до 5 минути . Леко избутайте назад и отстранете мъртвата тъкан, като използвате шпакличка.

4. Нежната пиличка е най подходяща за ноктите. Полира ги и стимулира кръвообращението, което от своя страна спомага за по-добър растеж на ноктите. Изпилете ноктите, като им придадете желаната от вас форма. Пиленето трябва да започва от края и да завършва в средата на нокътя.

5. За да получите чудесен, поддържан вид на ноктите, осветлете ги отдолу с бял молив за нокти. Преди това намокрете връхчето на молива за по-лесно нанасяне. Молива може да си го носите в чантичката за бърз ретуш.

6. Един слой заздравител за нокти ги подготвя за полагане на лак и предотвратява нежеланото пожълтяване при лакиране със силни цветове. Удължава трайността на лака. Осигурява гладка повърхност.

7. Лакирайте ноктите си със супергладък лак . Може да изберете цвят от богатата палитра модни цветове или от лаковете за френски маникюр. Най-накрая може да си направите някаква декорация по ваш избор и предпочитания.

Теменуга Мухтарова

Красив маникюр – ето как можете да си направите красив маникюр в домашни условия:

1. 1. Почистете стария лак с памучно тампонче и лакочистител
2. 2. За около 10 минути потопете ръцете в купичка с хладка вода, в която сте разтворили предварително една чаена лъжичка морска сол. Морската сол заздравява ноктите, стимулира растежа им!
3. 3. Сложете крем в основата на ноктите и масажирайте кожичките.
4. 4. С помощта на дървена пръчица избутайте внимателно кожичките.
5. 5. Изпилете ноктите, като им придадете желаната от вас форма (ноктите могат да бъдат квадратни, квадратни със заоблени краища и изострени) За чупливи нокти най-подходяща е квадратната форма с леко заоблени краища. Пиленето трябва да е в посока от края към средата на нокътя. Хубаво е да използвате картонени пилички, като първо пилите с по-груба, а след това заглаждате със много ситна.
6. 6. За да загладите повърхността на ноктите използвайте специални полиращи пилички, които почистват, полират и придават блясък на ноктите.
7. 7. Със салфетка или памучно тампонче почистете остатъка от крема от кожичките на ноктите.
8. 8. Нанесете основа – за основа може да се ползват различни заздравители, калциеви гелове, безцветни лакове, както и специални изглаждащи основи.
9. 9. Нанесете първия слой цветен лак.
10. 10. След като е засъхнал добре нанесете втори слой.
11. 11. На края може да си направите някаква декорация и да нанесете топ лак.

Декорациите са много актуални и модерни. С тях ноктите изглеждат наистина красиви и привличат внимание!

А ето и някой от декорациите, които си правя аз.

1 – основният лак е златист перлен, с тънка четчица се прави черта с тъмно кафяв лак, над нея се правят малки точици, след което под кафявата черта се нанася лак със златист брокат.
2-1 – ноктите се лакират в плътен бял лак, след това с черен тънък перманентен маркер се рисува от едната страна на нокътя, задължително се поставя топ лак. 2-2 Може да се поставят няколко малки точици

3 – за основен се използва бял перлен лак, със тъмно сив лак се прави вълнообразна диагонална черта, след което от външната част на чертата се нанася лак сребрист брокат.
4 – ноктите се лакират с тъмно кафяв лак, след това със светло жълт перлен лак внимателно се правят – цветче в горната част, две извити линийки надолу, и черти в самия край на ноктите.

5-1 – основен лак – розово-лилав перлен, с бял лак се оформя нещо като ъгълче в долната част на нокътя, на границата на белия лак се правят линийки със лак сребрист брокат.
Може да се направят и още две черти със сребристия брокат и да се сложи една точица точно под мястото, където се съединяват всички чертички.

6-1 – основният лак е златист перлен, в едната част се нанася тънка ивица черен лак. 6-2 Върху черната черта може да се направят точици със лак златист брокат.
7 – френски маникюр – в долната част на нокътя се нанася плътен бял лак, отгоре върху целия нокът безцветен, бледо розов, прозрачно бял или друг полупрозрачен лак с лек оттенък.

8 – прави се френски маникюр, след което на границата на белия лак се нанася тънка ивица лак сребрист брокат.
9 – прави се френски маникюр, с четчица се правят точици – със лак златист брокат – една, около нея няколко с розов лак (за да се оформи цветенце), след това със светло син се правят вълнообразни чертички.

10 – прави се френски маникюр, на границата, която се оформя от белия лак се правят точици с лилав лак (ако е с брокатени частици точиците изглеждат като малки камъчета), около една от точиците се правят с розов лак други точици, за да се получи цветенце, нанася се топ лак.
11 – прави се френски маникюр с прозрачен лак, със сребрист брокат се прави вълнообразна линия по дължината на нокътя.

12 – ноктите се лакират със зелен перлен лак, с черен маркер се рисуват по три чертички в горната част на всеки нокът, задължително се поставя топ лак.
13 – основният лак е светло кафяв, с черен маркер се правят малки чертички в двата срещуположни ъгъла на нокътя, след това със златист брокат се правят чертички между черните, завършва се с топ лак.

Евгения Иванова

Вашата страница много ми хареса, тъй като е много полезна, а в същото време и забавна. Впечатлих се от идеята да се предлагат различни идеи за маникюр.

Ето и моята – тъй като харесвам семплите неща, които едновременно с това са и ефектни, аз използвам сребърен брокат, който се слага в дясната част на нокътя след което съвсем внимателно се минава с прозрачен лак. За мен това е много просто, но и много ефектно.
PMEmail Poster
darkwolf
Пусната: Jun 30 2007, 08:47 AM
Quote Post

Потребител
**

Присъединил се на: 29-June 07
Потребител номер.: 22

Ехе дълго!Аз попринцип обичам розов или светъл почти низабележим лак.Направо хващам лака (розов) и слагам малко и не си личи biggrin.gif

--------------------
user posted image
PMEmail PosterMSN
Guest
  Пусната: Jan 20 2008, 08:36 AM
Quote Post

Unregistered

biggrin.gif mad.gif blink.gif smile.gif tongue.gif laugh.gif
Вилитоо
Пусната: Jan 21 2008, 07:23 AM
Quote Post

Good girl gone bad

Присъединил се на: 23-June 07
Потребител номер.: 13
Възраст: 11 г.

QUOTE (darkwolf @ Jun 30 2007, 08:47 AM)
Ехе дълго!Аз попринцип обичам розов или светъл почти низабележим лак.Направо хващам лака (розов) и слагам малко и не си личи biggrin.gif

И аз така

--------------------
user posted image
PMEmail PosterIntegrity Messenger IMICQAOLYahooMSN
:::uBoHkaA`:::
Пусната: Feb 1 2008, 10:35 PM
Quote Post

Потребител
**

Присъединил се на: 1-February 08
Потребител номер.: 47
Възраст: 13

Аз обичам и ярките и семплите цветове.Ми много ми харесва яркото розово както така и зеленото.Бе нямам претенции за цветовете аз имам много здрави нокти и много се радвам че е така.
PMEmail Poster
Вилитоо
Пусната: Mar 31 2008, 06:01 AM
Quote Post

Good girl gone bad

Присъединил се на: 23-June 07
Потребител номер.: 13
Възраст: 11 г.

QUOTE (:::uBoHkaA`::: @ Feb 1 2008, 10:35 PM)
Аз обичам и ярките и семплите цветове.Ми много ми харесва яркото розово както така и зеленото.Бе нямам претенции за цветовете аз имам много здрави нокти и много се радвам че е така.

Имам такива

--------------------
user posted image
PMEmail PosterIntegrity Messenger IMICQAOLYahooMSN
габсито
  Пусната: Mar 12 2009, 06:37 PM
Quote Post

Unregistered

QUOTE (Guest @ Jan 20 2008, 08:36 AM)
biggrin.gif mad.gif blink.gif smile.gif tongue.gif laugh.gif

[FONT=Arial][SIZE=14][COLOR=red] huh.gif amm 4eren nokat i 4erveno sarce i sled kato izsahne s klanc
Guest
  Пусната: May 14 2009, 07:10 PM
Quote Post

Unregistered

rolleyes.gif biggrin.gif rolleyes.gif mnogo se radvam na frenski q manikiur sus malki sur4ica napraveni kato detelinka sus zelena druj4ica mn e qko
MoonOpus
Пусната: Oct 16 2009, 10:59 AM
Quote Post

Новоизлюпен :)
*

Присъединил се на: 10-October 09
Потребител номер.: 75
Възраст: MoonOpus

Аз обичам дълги нокти...като ми се счупи някой направо издивявам...ама онова са подробности
даже толкова съм свикнала със дългите нокти, че като са къси ми е някакво такова освен грозно ми е и неудобно ...а инам приятелки които съвсем свъсем малко да им пораснат ноктите и не могат да ги търпят и ги режат...

Странно че като видя къси нокти на други ръде не ми се вижда грозно ама като се наложи да изрежа мойте имам чувствоо че ръцете ми са някви ужасни

--------------------
PMEmail PosterUsers WebsiteIntegrity Messenger IMICQAOLYahooMSN
0 Потребителя четат тази тема (0 Гости и 0 Анонимни потребители)
0 Потребители:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Lo-Fi Version
   Script Execution time: 0.0376    11 queries used    GZIP е включен
Последно действие: Nov 25 2009, 09:21 PM

Гласувайте за нас всеки ден:

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
Нашият банер е:

Ако искате да размените банер с нас се свържете чрез лично съобщение до администратора!

Нашите приятели:
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic